Roblox Hesapları Trump Yanlısı Mesajlarla Hacklendi

Hackerlar, önümüzdeki ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ı desteklemek için Roblox profillerini hedeflediler.

Çevrimiçi çok oyunculu platformun kullanıcıları, profillerinin hacklendiğinden şikayet ettiler: “Ailenizden bu yıl Trump’a oy vermesini isteyin!” mesajları ve kullanıcıların avatarlarının değişmesi ilk göze çarpanlar.

Roblox’un dünya çapında 100 milyondan fazla kullanıcısı var. Çoğunlukla 9 ile 14 yaş arasındaki çocuklar yoğun ilgi göstermektedir.

Oyuncular, saldırıya uğramış profillerden hesap sahiplerinin arkadaşlarına oyun içi mesajların gönderildiğini ve  Trump’ı desteklemeye çağırdıklarını bildirdi .

Saldırıya uğramış avatarlar, Trump destekçileri tarafından giyilen eşyalara benzeyen mevcut oyun içi aksesuarlarla giydirildi.

İlk aksesuar  , ABD başkanının tercih ettiği Amerika’yı Yeniden Harika Hale Getir şapkalarına benzeyen bir şapka içerir .

Buna ek olarak, bazı karakterler bir Amerikan Kartal’ı olan bir tişört giyecek şekilde değiştirilir.

Birçok kullanıcının avatarları, Trump taraftarları tarafından giyilen Amerika'yı Yeniden Yapmak büyük harflerine benzer olan bu şapkayı takmak için hacklendi

 

Bazı oyuncular Bleeping Computer haber sitesine hala hesaplarına erişebildiklerini ve profillerini tekrar değiştirebildiklerini söylediler.

Twitter’da bir Roblox oyuncusu “Trump destekçisi bir hacker Roblox hesabımı hackledi ve arkadaşlarımın ona oy vermeleri için mesaj attı” şeklinde bir paylaşım yaptı.

About The Author

Reply