Online – Uygulamalı Siber Güvenlik Uzmanlığı Sertifika Programı Başlıyor!

15 Yılı aşkın süredir İş Dünyasına Yönelik Sertifika ve Eğitim Programları düzenleyen BMI Business School Istanbul – Uygulamalı Siber Güvenlik Uzmanlığı Sertifika Programı başlatıyor! Online olarak gerçekleşecek eğitim programının İlk Dönem Ocak 2021’de!

Siber Güvenlik gerek özel sektördeki gerek kamu kuruluşlarındaki tüm kurumların en öne çıkan konularından birisi olmaya devam ediyor. Gün geçtikçe online ortamda artan işlem hacmi ve hızlanan dijitalleşme trendi, kurumları bünyesinde en azından bir siber güvenlik uzmanı bulundurmaya yönlendiriyor. Bu açıdan da sektörde nitelikli, siber güvenlik alanında yetkinlik sahibi IT uzmanlarını bulmak ve kadroya katmak önem kazanıyor. Fakat Türkiye’de siber güvenlik alanında pek fazla eğitim programı olmamasının ve genellikle bu konuda yapılan eğitimlerin doğru bir biçimde ele alınamaması siber güvenlik alanında nitelikli çalışan eksikliğini doğuruyor.

Türkiye’nin lider iş okulu Business Management Institute (BMI), covid-19 salgını sebebiyle aldığı önlemler doğrultusunda Ocak 2021’e kadar tüm eğitim programlarını online olarak gerçekleştirmeye karar verdi. Bu doğrultuda, daha önce düzenlediği “Siber Güvenlik Uzmanlığı Sertifika Programı” eğitimini de online ortama taşıdı. BMI’ın hazırladığı eğitim programı, temel bir güvenlik dersidir ancak yine de katılımcıların eğitime katılmadan önce TCP/IP, network, ve yeteri kadar Linux bilgisi gibi belirli bilgilere sahip olmasını gerekmektedir. Bu eğitimin amacı, ethical hacking metodolojisi oluşturarak katılımcılara laboratuvar ortamında gerçek penetrasyon testi tecrübesi kazandırmaktır. Sahadaki en son hacking araçlarını ve tekniklerini sunan eğitimimiz baştan sona tam kapsamlı penetrasyontestlerini simule eder. Farklı ve savunmasız bir ağa kendinizi enjekte ederek, deneyim sahibi olursunuz. Bu eğitim programının sonunda, temel IT bilgisine sahip bilişim uzmanlarının siber güvenlik konularında uygulamalı eğitim görerek “Siber Güvenlik Uzmanları” olarak gelişmeleri hedeflenmektedir. Böylelikle çalıştıkları kurumlarda uygulayabilecekleri yetknilik setini kazanacak, karışılaşabilecek sorunlar için çözümler üretebilecek ve kurumdaki bilgi/haberleşme güvenliği sistemlerinin gelişmesi için aksiyon alabilecek ve kurumu yönlendirebileceklerdir.

Eğitim online ortamda, 4 gün boyunca – 6 saatlik online seanslar ile gerçekleştirilecektir. Uygulamaya yönelik bir eğitim olup, interaktif sınıf ortamında birebir uygulama örnekleri ve vaka çalışmaları yapılacaktır.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgiye https://www.bmieducation.com/open-platform/siber-guvenlik-open-platform adresinden ulaşabilirsiniz.

About The Author

Reply