Facebook ve LinkedIn’den sonra, 70+ Milyon Twitter Kullanıcısının Verileri Satışa Çıktı

Milyonları etkileyen Facebook ve Linkedin veri satışı olayları soğumadan, başka bir veri satışı olayı daha ortaya çıktı. Tehdit aktörleri bu kez, 70+ milyon Twitter kullanıcısının verilerini pazara döktüler.

İtalyan Siber Güvenlik Firması Swascan araştırmacıları, dark web üzerinde yakaladıkları veri arşivi satışında, 70 milyon üzerindeki kullanıcının veri kayıtlarının 800$’a satışa çıkarıldığını tespit ettiler. Veri arşivinin kullanıcılarının adı, soyadı, kullanıcı adı, e-posta adresleri ve telefon numaralarını içerdiği ancak şifrelerini içermediği gözlemlenmiştir. Ancak satış kayıtları bununla sınırlı kalmadı, araştırmacılar 18 milyon kullanıcının Twitter verilerini ücretsiz olarak dağıtan başka bir paylaşıma daha rastladılar. Bu arşivde e-postaların yanı sıra ne yazık ki şifreler de mevcuttu.

Verilerin saldırganlar tarafından nasıl toplandığı henüz netleşmemiş olsa da araştırmacılar bu olayın da Facebook verilerinin satışı ile bağlantılı olabileceğini düşünmekteler. Zira saldırganlar, Facebook verilerini kazımak için kullanmış olabilecekleri stratejiyi Twitter için de kullanmış olabilirler. Bu tür olayların olmasını tamamen önlemek mümkün olmasa da, araştırmacılar hesapları korumak için iki faktörlü kimlik doğrulaması kullanılmasını ve parolaların sık sık güncellenmesini tavsiye ediyor.

Kaynak: https://latesthackingnews.com/2021/04/19/70-million-twitter-users-data-dumped-for-sale-after-facebook-linkedin/

About The Author

Reply