VPN Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli

VPN, birçok kişinin çevrimiçi günlük görevleri yerine getirirken kişisel verileri korumaya yardımcı olduğunu düşündüğü çok yönlü bir araçtır. Ancak, İnternette sörf standart görevlerin yanında, VPN diğer yararlı özellikleri vardır.

VPN’ler kullanıcıların konumunu gizler ve IP adreslerini sunucunun bulunduğu ülke ile değiştirir. Siteler, kullanıcının fiziksel olarak seçilen ülkede bulunduğu izlenimini verir ve interneti o ülkenin vatandaşıymış gibi kullanmasına izin verir.

Vpn’lerle ilgili bir Araştırma ve Pazar Araştırması, VPN pazarının 2020’de 35,4 Milyar dolara ulaşacağını öngörüyor. Vpn’lerin popülaritesindeki bu artış, yalnızca pandeminin getirdiği evden çalışmadaki büyümeden değil, aynı zamanda dijitaldeki artıştan da kaynaklanmaktadır. Son birkaç yılda kazanılan farkındalık, kullanıcıların verilerinin nasıl ve nerede depolandığı konusunda daha fazla şeffaflık arayışına girmelerine neden oluyor. Bu faktörler göz önüne alındığında, araştırmacılar VPN pazarının 2027 yılına kadar 107.6 Milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyorlar.

Dünya çapında daha fazla insan günlük yaşamlarında VPN hizmetlerini kullanmaya başladıkça, VPN’ler için bilinmesi gereken diğer senaryolar ortaya çıkıyor:

Çevrimiçi arkadaşlık hizmetlerinin güvenli kullanımı

Milyonlarca insan artık bir ortak bulmak için çevrimiçi arkadaşlık uygulamalarını veya sosyal ağ sitelerini kullanıyor. Ancak bu, dolandırıcıları arkadaşlık hizmetlerine çekiyor çünkü bu platformlardaki kişilerin kişisel bir bağlantı aradıklarını ve bundan yararlanabileceklerini biliyorlar. Kaspersky’nin “Algoritmik çağda aşk” araştırmasına göre, ankete katılanların% 5’i siber suçlular tarafından hedef alındı ve% 31’i dolandırıcılar tarafından temasa geçti.

Bu nedenle veri gizliliği, arkadaşlık uygulamalarının kullanıcıları için en önemli endişelerden biri olmaya devam etmektedir. Kaspersky research ve Kaspersky Consumer IT Security Risks Survey 2021’e göre, arkadaşlık hizmeti kullanıcılarının% 29’u akıllı telefonlarında VPN kullanıyor. Bir VPN’in her türlü arkadaşlık dolandırıcılığına karşı koruma sağlayamayacağına dikkat edilmelidir, ancak bir dizi senaryo için oldukça etkili olabilir.

Örneğin, vpn’lerin değerli gizlilik avantajlarından biri, gerçek konum bilgilerini potansiyel yeni tanıdıklardan gizlemeleridir. Ancak, kullanıcıların uygulamanın cihazlarının GPS konumunu kullanmadığından emin olmak için hala dikkatli olmaları gerekir.

VPN’ler ayrıca metinler, sohbetler ve kişisel veriler için yetkisiz erişime karşı ek bir koruma katmanı görevi görebilir. Bu, mesajları veya bilgileri yeni eşleşmelerle paylaşmak isteyebilecek kullanıcılar için önemlidir.

Çalışma verileri dünyanın herhangi bir yerinden korunabilir

Pandeminin iki yıl önce başlamasından bu yana evden çalışmak çok daha yaygın hale geldi. Owl Labs’ın uzaktan çalışma konusundaki anketine göre, tam zamanlı çalışanların yaklaşık% 70’i pandemi sırasında evden çalıştı ve ankete katılanların% 81’i işverenlerinin COVID-19 sona erdiğinde uzaktan çalışmayı desteklemeye devam edeceğine inanıyor.

Uzaktan çalışma hem işletmeler hem de çalışanlar için kolaylık ve esneklik sunarken, çeşitli siber güvenlik risklerini de beraberinde getiriyor. Çalışanlar, şirket sunucuları veya ev ağlarındaki hassas bilgilere giderek daha fazla eriştikçe, kurumsal verileri koruma ihtiyacı da artmaktadır.

VPN, evden çalışırken gizliliğin ve çevrimiçi iş güvenliğinin korunmasına yardımcı olan önemli bir araçtır. VPN, AES-256 şifrelemesi ile veri trafiğini ve uç noktaları korur. Bu, müşteri kayıtları ve finansal veriler de dahil olmak üzere çevrimiçi verilerin yetkisiz kişiler tarafından izlenemeyeceği veya erişilemeyeceği anlamına gelir.

Nerede olursanız olun süper hızlı erişim

İnternet servis sağlayıcıları bazen çeşitli hizmetlere, web sitelerine, oyunlara ve diğer portallara erişimi kısıtlayarak aynı sitenin farklı ülkelerde farklı hızlarda yüklenmesine neden olabilir. VPN, sunucunun coğrafyasını değiştirerek bu sorunu önlemek için kullanılabilir. Bu, yükleme sitelerindeki kısıtlamaların kaldırılmasına ve trafik hızı düzenlemesinden kaçınılmasına olanak tanır. Böylece, bu hizmetler hız kaybetmeden kullanılabilir.

Bu, özellikle trafik hızını kaybetmeden farklı ülkelerden oyunlara erişmesi gereken oyuncular için yararlı olabilir. VPN, oyun hizmetinin konumuyla eşleşen bir sunucuya geçerek gecikme süresini ve ping süresini azaltır.

Arama sorgularında yerel sonuçlara erişim

Arama motorları sorguları konuma göre filtreler ve sıralar. Bu, isteğinizle ilgili bilgileri içeren yerel sitelerin ve portalların listenin en üstünde olacağı anlamına gelir.

Bu nedenle, yabancı bir ülkeyi ziyaret ediyorsanız ve yola çıkmadan önce ilgi çekici yerler ve ilgi çekici yerler için en iyi önerileri almak istiyorsanız, VPN’in seçilen bölgenin sunucularına bağlandığı düşünülebilir. Bu, yerel aramaların ve sıralamaların keşfedilmesine ve daha özel önerilere olanak tanır.

Dünyanın her yerinden içerik akışına erişim 

VPN’ler, erişim hızı sorununu düzleştirmenin yanı sıra, kullanıcıların akış platformlarındaki kullanılabilir içeriğin coğrafyasını genişletmelerine de olanak tanır. Bazı akış hizmetleri bunu bölgeye bağlı olarak yerelleştirir. Bu, farklı ülkelerden (örneğin Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri) kullanıcıların farklı koleksiyonlar ve seriler göreceği anlamına gelir.

netflix

VPN kullanmak, farklı coğrafi konumlardan içeriğe erişim sağlar. Kullanıcılar yurt içinde başka bir ülkede bir dizi izleyebilirken, yurt dışında bir iş gezisinde kendi ülkelerinde bir şeyleri kontrol edebilirler. Örneğin Kaspersky VPN Secure Connection, dünyanın dört bir yanındaki sunuculara bağlanarak kullanıcıların nerede olurlarsa olsunlar Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer, Hulu, HBO Max ve Disney+’dan bölgesel içeriğe erişmelerini sağlar.

Bunlar, bir VPN’in standart güvenlik ve gizlilik görevlerine ek olarak sunabileceği ilginç olasılıklardan sadece birkaçı. Son yıllarda, çevrimiçi ortamda daha fazla hizmetin kullanıma sunulması ve dijital alanın popülaritesinin artmasıyla VPN, günlük kullanım için güvenilir bir yol arkadaşı haline geldi ve kullanıcılarının korunmasına ve verilerin güvende tutulmasına yardımcı oldu.

About The Author

Reply