Uç Nokta Güvenliği (Endpoint Security) Neden Önemlidir?

Uç Nokta Güvenliği Neden Önemlidir?
Bağlanan her bir uç noktayı hem kullanıcıların hem de bilgisayar korsanlarının en önemli dijital varlıklarınıza erişmesi için yeni bir ağ geçidi olarak düşünebilirsiniz. Sadece bu da değil, uç noktaların kendisi bile fidye yazılımı, kripto hırsızlığı, kimlik avı ve dosyasız kötü amaçlı yazılım dahil olmak üzere çeşitli siber saldırıların hedefi haline gelebilir. Genel olarak, işletmenizin BT altyapısına bağlanan her uç nokta tutarlı bir siber güvenlik katmanı sağlamaz; bazıları yalnızca varsayılan korumalarını kullanır, bu da bilgisayar korsanlarına karşı ne yazık ki yetersizdir. Uç nokta güvenliğinin devreye girdiği yer burasıdır.

 

EPP (Uç Nokta Koruma Platformları) Nelerdir ve Neden Gereklidir?
EPP (Uç Nokta Koruma Platformları), otuz yıldan biraz daha uzun bir süredir kurumsal çevrede bulunan geleneksel güvenlik çözümleridir. Genellikle kötü amaçlı yazılımdan koruma sağlarlar ve içlerinde bir makine öğrenimi öğesi bulunur. Genel olarak, Antivirüs programları düzenleyici, yönetişim ve uyumluluk denetimleri için tüm seçenekleri kapsar, ancak güvenlik açısından kuruluşlara sınırlı faydalar sunar. Virüsten koruma çözümleri dünyadaki neredeyse tüm uç noktaları ve sunucuları korusa da, güvenlik ihlalleri endişe verici bir oranda oluşmaya devam ediyor.

Uç Nokta Güvenlik Araçları Nelerdir?

  • ESET Endpoint Security
  • Trend Micro Apex One
  • Symantec Uç Nokta Tespiti ve Yanıtı
  • Comodo Gelişmiş Uç Nokta Koruması
  • CrowdStrike Falcon Insight
  • Cybereason Toplam Kurumsal Koruma
  • Malwarebytes Uç Nokta Koruması
  • Panda Uç Nokta Koruması
  • FireEye Uç Nokta Güvenliği
  • Stormshield Uç Nokta Güvenliği

 

1-ESET Endpoint Security
ESET, genellikle basit dağıtım ve hafif çözümlerle mobil ağlar ve iş gücü için oluşturulur. Özel bir BT departmanı olmayan, iş hızlarını tehlikeye atmayacak basitleştirilmiş ve etkili bir kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımı istemeyen KOBİ’lerin yararına olacaktır. Bu nedenle, Gartner Magic Quadrant araştırmasında ön plana çıktılar.

2-Trend Micro Apex One
Çok katmanlı koruma, kullanım güvenliği ve makine öğrenimine odaklanan Trend Micro, her alıcının taleplerine uyması için eksiksiz bir EDR ve EPP çözümleri seti sağlar.

3-Symantec Endpoint Detection and Response
Symantec Endpoint Detection and Response (EDR) Cloud, tüm girişim üzerinde derinlemesine uç nokta netliği, otomatik tehdit avı ve ihlal savunması sağlar. Symantec EDR, dakikalar içinde kullanılabilen ve siber saldırılara karşı bir firmanın güvenlik pozisyonunun oluşturulmasına yardımcı olan bulut tabanlı bir hizmettir.

4-Comodo Advanced Endpoint Protection
Comodo organizasyonu, siber güvenlik çözümlerinin dünya çapında bir mucidi ve geliştiricisidir. Yeni Comodo Advanced Endpoint Protection çözümü, tüm gizli dosyalar üzerinde otomatikleştirilmiş bir ortamda çalışarak kuruluşları hem bilinen hem de bilinmeyen kötü amaçlı yazılımlara karşı korur.

5-CrowdStrike Falcon Insight
CrowdStrike, gerçek zamanlı olarak görünürlük sağlar ve açık veya kapalı olsun, Windows masaüstünü ve Mac bilgisayarlardaki sunucuları da içeren yazılımınızın içindeki saldırıları tanımlar ve EDR ile kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımını tek bir aracıya bağlar; bu nedenle, her büyüklükteki işletme için mükemmel bir çekici seçenektir

6-Cybereason Total Enterprise Protection
Cybereason, kötü niyetli faaliyetleri otomatik olarak tanımlar ve bunu sezgisel olarak gerçekleştirir. Cybereason kullanan kuruluşların çoğu, saldırıları 24 ile 48 saat içinde belirlemeye başlar. Cybereason Services, müşterilere korumayı tamamlama, güvenlik olaylarını tanımlama, alma ve bunlara yanıt verme konusunda yardımcı olur.

7-Malwarebytes Endpoint Protection
Malwarebytes Endpoint Protection, çoklu maruz kalma teknikleri ile katmanlı bir yol kullanan uç noktalar için mükemmel bir tehdit önleme çözümüdür. Bu, işletmelere hem bilinen hem de bilinmeyen kötü amaçlı yazılımlara, fidye yazılımlarına ve sıfır saat tehditlerine karşı tam saldırı zinciri güvenliği sağlar.

8-Panda Endpoint Protection
Panda Security’nin Adaptive Defense 360’ı, tek bir teklif olarak geleneksel EPP ve EDR açıklamalarını içerir ve uç nokta tabanlı etkinliğin sürekli izlenmesini ve engellenmesini sağlar. Bu nedenle Panda, EPP, e-posta, web ağ geçitleri ve bilgisayar yönetimi yetenekleri sunar; tümü bulut tabanlı bir yönetim konsolunda adreslenir.

9-FireEye Endpoint Security
FireEye, imza tabanlı keşif yöntemlerini geliştirmenin bir yolu olarak güvenlik duvarları, IPS, antivirüs ve ağ geçitlerini içerir. FireEye platformu, siber saldırıları gerçek zamanlı olarak tespit etmek ve önlemek için tehdit istihbaratına sahip bir sanal yürütme motoru kullanır.

10-Stormshield Endpoint Security
Bir güvenlik durumu genellikle kullanıcıların algısına ve antivirüs gibi imza tabanlı araçların yanıt verme hızına bağlıdır. Geleneksel güvenlik çözümlerine yatırımlarına rağmen, şirketler savunmasız kalıyor.

About The Author

Reply