Polyhedra Network, Google Cloud Destekli Proof Cloud ile ZK Kanıtlarını Ölçeklendiriyor

Polyhedra Network (“Polyhedra”), gelecek nesil güvenli ve ölçeklenebilir sıfır bilgi (ZK) kanıt altyapısını öncüleyen bir ekip olarak bilinir. Hem Web2 hem de Web3 ortamlarında artan ZK teknolojilerine olan talebi karşılamak adına Google Cloud ile iş birliği yapmıştır. Bu iş birliği, Polyhedra’nın son teknoloji araştırmaları ve özel algoritmalarından yararlanmaktadır. Bu algoritmalar, Google Cloud’un ZK-as-a-Service aracılığıyla dünya çapındaki geliştiricilere sunulmaktadır. Polyhedra’nın özel algoritması, belirli kanıtları ölçekli ve etkin bir şekilde yürütmek için titizlikle optimize edilmiş ve Google Cloud’un altyapısıyla sorunsuz bir şekilde entegre olmuştur, böylece ZK kanıtlarını kullanan geliştiricilere benzersiz performans ve güvenilirlik sunmaktadır.

Başlangıçta, Polyhedra, Google Cloud’un yeteneklerinden faydalanarak yüksek talep gören iş yüklerini ve günlük görevleri destekleme kapasitesini artırmıştır. Bulut tabanlı hizmet Proof Cloud, sıfır-bilgi kanıtlarını üretme sürecini basitleştirmekte ve geliştiricilere Polyhedra’nın yenilikçi kanıtlarını kullanma ve kodu doğrudan Google Cloud altyapısında çalıştırma imkanı sağlamaktadır. Bu işbirliği, geliştiricilerin uygulamalarını oluştururken en uygun altyapıyı seçmelerine olanak tanırken kanıt üretimi karmaşıklıklarını ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Bugüne kadar, Polyhedra Network’ün Proof Cloud’u 40 milyondan fazla ZK kanıtı üretim görevine hizmet etmiş ve çeşitli ZK altyapı uygulamalarını desteklemiştir. Bu işbirliği, Polyhedra Network’ün sıfır bilgi ürün yelpazesini genişletmeyi amaçlamaktadır; tüm bu uygulamalar sıfır bilgi teknolojisinden faydalanmaktadır.

Geliştiriciler, hem hız hem de maliyet açısından önemli bir verimlilik artışı yaşayacak ve aynı zamanda ZK kanıtlarının erişilebilirliğini ve işlevselliğini artıracaktır. Google Cloud’un Vertex AI yetenekleri ile ZK kanıtlarının entegrasyonu, Sıfır Bilgi Makine Öğreniminde yeni özelliklerin geliştirilmesini hedeflemektedir. Bu, gizlilik odaklı makine öğrenimi çözümlerinin daha yaygın kullanılabilir hale gelmesini amaçlamaktadır. Ayrıca, Blockchain Node Engine’in gücüyle Polyhedra, blockchain operasyonları için ZK iş yüklerini düzenleyerek, blockchain ağlarının daha hızlı dağıtımını ve ölçeklenmesini sağlayacaktır. Bu iyileştirmeler, geliştiriciler ve kurumlar için nodeları ve işlemleri daha ulaşılabilir ve kullanışlı hale getirecektir.

Polyhedra, Google Cloud’un gücünden yararlanarak yetenekli doktora araştırmacıları ekibiyle birlikte yenilikçi çözümlerini optimize etmektedir. Google Kubernetes Engine (GKE), Hyperdisk Vertex AI, GPU’lar ve Blockchain Node Engine (BNE) gibi stratejik Google Cloud teknolojilerini kullanarak, ürün yelpazesi genelinde olağanüstü performans ve ölçeklenebilirlik elde etmektedir. Bu işbirliği, Polyhedra’nın teknolojik ilerlemelerini ve bu alana olan bağlılığını vurgulamaktadır.

Polyhedra Network Baş Strateji Sorumlusu Eric Vreeland, “Google Cloud ile entegrasyon, sıfır bilgi kanıt hizmetlerini herkese sunma yolunda atılan ilk adımdır. Sıfır bilgi kanıtları, günümüz bilgi işlem süreçlerinde mevcut olan veri geçerliliği ve ölçeklenebilir hesaplama sorunlarına yenilikçi bir çözüm sunmaktadır. Proof Cloud, mevcut standartlara kıyasla önemli hız ve maliyet iyileştirmeleri sağlar ve şimdi Google Cloud ile bu yetenek daha geniş bir kitleye sunulacak. Web3 altyapısının sınırlarını zorlamaya devam ederken, Google Cloud sıfır bilgi ürünlerimizin yeteneklerini, benzeri görülmemiş düzeylere taşımamıza olanak sağlayacak” ifadelerini kullanmıştır.

Polyhedra Network’ün sıfır bilgi kanıt üretim hizmetleri başlatıldığından bu yana sürekli büyümüş ve kanıt üretimi geçen yıl boyunca 100 kat artmıştır. Bu işbirliği, Polyhedra’nın yakın zamanda tamamlanan ve şirketi unicorn statüsüne yükselten 20 milyon dolarlık fonlama turunun ardından gerçekleşmiştir. İki şirket ayrıca “sıfır bilgi makine öğrenme” yeteneklerini geliştirmek için işbirliği yapacaklarını belirtmişlerdir. Bu yetenekler, yapay zeka kalite kontrolü sağlama amacına da hizmet edecektir.

APAC Web3 Başkanı Rishi Ramchandani, “Web3 ekosistemini büyütmeye yardımcı olmak için geliştiricilere güvenli ve ölçeklenebilir teknoloji sağlama konusunda kararlıyız. Polyhedra Network ile işbirliğimiz, sıfır bilgi çözümlerini ilerletecek ve daha fazla geliştiriciye sıfır bilgi erişimini mümkün kılacaktır” açıklamasında bulunmuştur.

About The Author

Reply