IBM, HashiCorp’u 6,4 Milyar Dolara Satın Alıyor

IBM, HashiCorp’u 6,4 Milyar Dolara Satın Alıyor

IBM, altyapı yaşam döngüsü yönetimi ve güvenlik yaşam döngüsü yönetimi yetenekleri için HashiCorp’u 6,4 milyar dolara satın alıyor.

 

IBM Çarşamba günü, şirketin çoklu bulut ve hibrit ortamlara yönelik yeteneklerini ve tekliflerini genişletmesine olanak sağlayacak milyarlarca dolarlık bir anlaşmayla HashiCorp’u (NASDAQ: HCP) satın aldığını doğruladı.

IBM ve HashiCorp, her iki şirketin yönetim kurulları tarafından onaylanan kesin bir anlaşma imzaladı ancak anlaşma için hâlâ düzenleyici kurumların onayı gerekiyor. İşlemin yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

IBM, HashiCorp’a hisse başına 35 dolar olmak üzere toplam 6,4 milyar dolar ödemeyi kabul etti. HashiCorp eldeki nakit parayla satın alınacak.

Anlaşma, IBM’in üretken yapay zeka, veri güvenliği, BT otomasyonu ve danışmanlık gibi alanları iyileştirmek için HashiCorp yeteneklerini kullanarak kapsamlı bir uçtan uca hibrit bulut platformu oluşturmasına olanak tanıyor.

Teknoloji devi, HashiCorp’un altyapı yaşam döngüsü yönetimi ve güvenlik yaşam döngüsü yönetimi yeteneklerini öne çıkardı.

HashiCorp’un %85’i Fortune 500 şirketlerinin de aralarında bulunduğu 4.400’den fazla müşterisi var. Siber güvenlik açısından sunduğu ürünler arasında, güvenli uzaktan erişim için tasarlanan Boundary ve kuruluşların sırlara ve diğer hassas verilere erişimi otomatik olarak doğrulamasını ve yetkilendirmesini sağlayan Vault gibi ürünler yer alıyor.

IBM hisseleri , ilk çeyrek gelirinin analistlerin öngördüğünden daha düşük olduğu haberlerinin ardından mesai sonrası işlemlerde yaklaşık %9 düştü . Güvenlik yazılımından elde edilen gelir %3 düştü.

SecurityWeek tarafından yapılan bir analiz, 2023 yılında siber güvenlikle ilgili 413 birleşme ve satın alma anlaşmasının duyurulduğunu, bunların 58’inin finansal ayrıntılarının bilindiğini ve açıklanan toplam değerin yaklaşık 50,4 milyar dolar olduğunu gösterdi.

About The Author

Reply