Metasploitable Linux Kurulumu

Günümüzde masaüstü işletim sistemi olarak Windows’un hakimiyeti olsa da sunucu tarafında Linux dağıtımlarının sıklıkla kullanıldığını görebiliriz. Linux işletim sisteminde de çeşitli zaafiyetler ve açıklıklar her zaman bulunabilir. Biz burada Kali araçlarını deneyebilmemiz için özel olarak hazırlanmış bir Linux tabanlı sanal makine olan Metasploitable’ı kullanacağız. Herhangi bir kurulum gerektirmeyen bu sanal makineyi https://sourceforge.net/projects/metasploitable/files/Metasploitable2 adresinden indirebilirsiniz. İndirdiğimiz dosyayı Winrar ile klasöre çıkartıyoruz. Daha sonra Wmvare Player programını açıyoruz ve Open a virtual machine seçeneğine tıklıyoruz. Açtığımız klasör içindeki Metasploitable isimli dosyayı seçip Aç diyoruz.

Ardından Play Virtual machine seçeneğine tıklayarak  Metasploitable sanal makinesini başlatıyoruz. Burada eğer karşımıza gelirse I Copied It seçeneğine seçip devam ediyoruz. İşletim sistemi boot edince kullanıcı adı msfadmin parola msfadmin ile giriş yapabiliriz. Burada da ifconig komutunu kullanarak IP yapılandırmasını görebiliriz.

Gördüğünüz üzere Metasploitable sanal makinemiz 192.168.20.137 IP adresini almış. Daha önce kurduğumuz Kali Linux ile aynı networkte bulunuyor, yani 192.168.20.0 networkünde.

 

Şimdi Kali sanal makinemizi açalım. Sonrasında soldaki menülerden en üstteki Firefox simgesine tıklayarak Firefox tarayıcıyı açalım ve adres satırına Metasploitable sanal makinemizin IP adresini yazalım ve entere basalım. Karşımıza Metasploitable sanal makinesinde çalışan servisler gelecektir.

Metasploitable Linux kurulumunu anlatan videoyu http://bit.do/metasploitable adresinden izleyebilirsiniz.

About The Author

Reply