Adobe Venezuela’daki Hesapları Devre Dışı Bıraktı

Adobe bugün, ABD Hükümeti’nin  5 Ağustos 2019’da yayınlanan 13884 İcra Emri nedeniyle 28 Ekim’den itibaren Venezuela’daki tüm hesapları devre dışı bıraktığını söyleyen bir destek belgesi  yayınladı.

Yürütme Emri’ne göre, ” Venezuela Hükümeti ” terimi , Venezuela Merkez Bankası ve Petroleos de Venezuela, SA (PdVSA) dahil olmak üzere herhangi bir siyasi altbölüm, kurum veya ajansını içerir. Yukarıda belirtilenler tarafından doğrudan veya dolaylı olarak sahip olunan veya kontrol edilenler ve Maduro rejiminin bir üyesi de dahil olmak üzere yukarıda belirtilenlerin herhangi biri adına  doğrudan veya dolaylı olarak hareket etmeyi iddia eden veya sahiplenilen herhangi bir kişi.  anlamına geliyor.

Yönetici Emri 13884
İcra Emri 13884

“ABD Hükümeti İcra Emri 13884’e göre ABD şirketleri Venezuela’ya yaptırım uygulamak zorunda ve Adobe bu karara uymuş görünüyor.

Açıklamada “13884 sayılı İcra Emri son kullanma tarihi olmayan bir emir çıkarıldı – iptali kararı ABD hükümetine aittir. Gelişmeleri yakından izlemeye devam edeceğiz ve yasal olarak izin verildiğinde mümkün olan en kısa sürede Venezüella’ya hizmet vermeye yönelik her türlü çabayı göstereceğiz. .” dendi.

Adobe, Venezüellalı müşterilerin aboneliklerini iptal ettikten sonra, “13884 İcra emri, tüm faaliyetlerin satış, hizmet, destek, geri ödeme, kredi vb. dahil olmayan kuruluşlarla sona erdirilmesini emreder” diyerek geri ödeme de yapmaz.

Şirket, Venezüella vatandaşlarına hizmetlerinin ve yazılımlarının hiçbirine artık erişim sağlamayacak ve ayrıca ücretsiz ürünlerini kullanmalarını yasaklayacak ve gelecekte alım yapmalarını engelleyecektir.

13884 sayılı İcra Emri uyarınca, ABD şirketleri Venezüella’da yaptığı işlerde ciddi şekilde kısıtlanıyor. Sonuç olarak, Venezüella’daki işletmeler ve bireylerle yapılan tüm faaliyetlerin yanı sıra, 13884 sayılı İcra Emri veya diğer ABD yaptırım düzenlemeleri kriterlerini yerine getirenlere de son veriyoruz.

Hesapları bu ay devre dışı bırakacak olan Venezüella müşterileri, 28 Ekim 2019 tarihine kadar platforma kaydettikleri ve Adobe hesaplarında sakladıkları içerikleri indirmek için 28 Ekim 2019’a kadar zamanları vardır.

Her müşterinin uygulamasına veya abonelik planlarına bağlı olarak, aşağıdaki bulut konumlarından dosya indirebilirler:

Kullanıcılar ayrıca Adobe’nin tüm Venezuelalı kullanıcılarının hesaplarını yasaklama hamlesiyle ilgili e-posta bildirimleri almaya başladılar.

Adobe Venezuela
Bildirim mektubu

Gelen mesaja göre, kullanıcılar artık hesaplarına, Adobe.com çevrimiçi platformuna veya şirketin yazılım veya hizmetlerine erişemez.

About The Author

Reply