Belediyenin SMS Sistemi Hacklendi Uygunsuz Mesaj Gönderildi

İstanbul’daki bir belediyenin sms sistemini ele geçiren siber korsanlar uygunsuz içerikte mesajlar gönderdi. İngilizce gönderilen mesaj sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılarak belediyenin hacklendiği yorumlarına neden oldu.

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?


smshack
Mesajın sonunda kendini belli eden hacker aslında geçtiğimiz günlerde hacker forumlarında bir belediyenin sms panelini hacklediğini ifade eden 0xf4c3 takma isimli siber korsandan başkası değil. Yaptığı paylaşımda bir belediyeye ait 370000 telefon numarası içeren sms panelini ele geçirdiği ve bu paneli kullanarak insanların kredi kartı bilgilerinin ele geçirilebileceği senaryoları aktarmıştı.

Küçükçekmece belediyesi olaya dair yaptığı açıklamada “12/12/2019 05:41’de gerçekleşen SMS bildirimi kurumumuzun dışarıdan aldığı SMS hizmeti kapsamında yaşanan bir olumsuzluk olmuştur. Kurumumuz mevcut veri altyapısı yedi katmanlı bir güvenlik sistemi ile korunmaktadır. Uluslararası ISO 27001 bilgi güvenliği standartlarının tüm koşullarını sağladığı bağımsız denetim kuruluşlarınca belgelendirilmiştir. Kurumumuz bilişim altyapısı ile korunan hiçbir kişisel verinizde kayıp veya sızıntı olmadığını tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz” dedi.”

Sitemizin üniversite öğrencisi gönüllü editörlerine bir kahve ısmarlar mısınız?

Sistem yöneticileri admin, admin,admin,1234 gibi parolalar kullandıkça veri ihlallerinin ve hack haberlerinin sonu gelmeyecek gibi görünüyor.

About The Author

Reply