Windows 10 KB5037768 güncellemesi yeni özellikler ve 20 düzeltme ile yayınlandı

Microsoft, Windows 10 21H2 ve Windows 10 22H2 için Başlat Menüsündeki hesap bildirimleri ve kilit ekranındaki Widget’lar da dahil olmak üzere yirmi değişiklik içeren KB5037768 toplu güncelleştirmesini yayınladı.

KB5037768, Microsoft’un Mayıs 2024 Salı Yaması güvenlik güncelleştirmelerini içeren zorunlu bir Windows 10 toplu güncelleştirmesidir.

Windows kullanıcıları bu güncellemeyi Ayarlar’a girip Windows Update’e tıklayarak ve manuel olarak ‘Güncellemeleri Kontrol Et’ işlemi gerçekleştirerek yükleyebilirler.

Ancak, bu güncelleme zorunlu olduğu için, güncellemeleri kontrol ettiğinizde Windows’a otomatik olarak yüklenmeye başlayacaktır. Bunu daha yönetilebilir hale getirmek için, bilgisayarınızın yeniden başlatıldığı bir zamanı yüklemeyi bitirmek üzere planlayabilirsiniz.

Windows 10 KB5037768 cumulative update preview

Bu güncelleştirmeyi yükledikten sonra, Windows 10 22H2 19045.4412 yapısına ve Windows 10 21H2 19044.4412 yapısına güncellenecektir.

Windows 10 kullanıcıları KB5037768 güncellemesini Microsoft Update Catalog’dan manuel olarak da indirip yükleyebilirler.

Windows 10 KB5037768’deki yenilikler

Windows 10 KB5037768 güncellemesi çoğunlukla hata düzeltmeleri ve iyileştirmelerden oluşuyor. Ancak Microsoft bu güncellemeyle birlikte iki yeni özellik yayınladı ve VPN bağlantılarını bozduğu bilinen bir sorunu düzeltti.

Bu güncelleme ayrıca, aşağıda listelenen vurgulanmış olanlarla birlikte toplam yirmi düzeltme veya değişiklik içerir:

  • Bu güncelleme, VPN bağlantınızın başarısız olmasına neden olabilecek bilinen bir sorunu giderir. Bu sorun, 9 Nisan 2024 tarihli veya daha sonraki bir tarihli güncellemeyi yükledikten sonra ortaya çıkar.
  • Yeni! Bu güncelleştirme, Ayarlar > Ana Sayfa’da Microsoft hesapları için hesapla ilgili bildirimlerin kullanıma sunulmasını başlatır. Bir Microsoft hesabı Windows’u Microsoft uygulamalarınıza bağlar. Hesap ayrıca tüm verilerinizi yedekler ve aboneliklerinizi yönetmenize yardımcı olur. Hesabınızın kilitlenmesini önlemek için ekstra güvenlik adımları da ekleyebilirsiniz. Bu özellik, Başlat menüsünde ve Ayarlar’da bildirimleri görüntüler. Ayarlar bildirimlerinizi Ayarlar > Gizlilik ve güvenlik > Genel bölümünden yönetebilirsiniz.
  • Yeni! Bu güncelleme kilit ekranındaki Widget’ları etkiliyor. Daha güvenilirler ve kaliteleri daha iyi. Bu güncelleme ayrıca daha fazla görseli ve sizin için daha özelleştirilmiş bir deneyimi destekler.
  • Bu güncelleme bazı kablosuz kulaklıkları etkileyen bir sorunu gideriyor. Bluetooth bağlantıları kararlı değil. Bu sorun, Nisan 2023 ve sonrasına ait ürün yazılımına sahip cihazlarda meydana gelir.
  • Bu güncelleştirme Windows Arama’da bazı değişiklikler yapar. Artık daha güvenilir ve bir uygulamayı yükledikten sonra bulmak daha kolay. Bu güncelleme ayrıca size kişiselleştirilmiş bir uygulama arama deneyimi sunar.

Ne yazık ki, Copilot’un simgelerin birden fazla monitör arasında geçiş yapmasına neden olduğu ve görev çubuğunuz ekranın solunda veya sağında dikey olarak konumlandırılmışsa Copilot’un desteklenmediği iki uzun süreli sorun da dahil olmak üzere bilinen dört Windows 10 sorunu bu güncellemeyle devam ediyor.

Diğer iki sorun ise DHCP Option 235 kullanıldığında Microsoft Connected Cache (MCC) düğüm bulma özelliğinin bozulması ve Windows kullanıcılarının hesap profil resimlerini değiştirmeye çalışırken 0x80070520 hatası almasıdır.

Yukarıda listelenen dört düzeltmeye ek olarak, bu güncelleme geçen ayki KB5036979 önizleme güncelleme bülteninde sunulan değişiklikleri de içermektedir.

About The Author

Reply